6 Nisan 2010 Salı

KİRPİ PATATES TOPLARI


Çıtır mı çıtır ağzınıza layık bir meze. Patatesi farklı formlarda tatmak isteyenler birde böyle denesin;)

MALZEMELER:

3-4 Patates
2 Yumurta
4 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı tel şehriye
2 Su bardağı galeta unu
Tuz
Sıvı yağ(kızartmak için)


YAPILIŞI:

Patatesleri soyup tuzlu suda haşlayalım ve iyice ezip püre haline getirelim. Nişastayı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Ele yapışmayacak bir kıvam aldıktan sonra elimizde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Diğer taraftan yumurtaları tuzla çırpalım. Şehriyeleri biraz elimizle kırıp küçültelim. Bir kaseyede galeta ununu koyalım. Yaptığımız topları önce galeta ununa sonra yumurtaya sonrada tel şehriyeye bulayıp kızgın yağda kızartalım. Sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder