7 Nisan 2010 Çarşamba

KIŞLIK BİBERLER


BUGÜNLERDE BİR REHAVET İÇİNDEYİM... NEDENSE CANIM HİÇ BLOĞUMLA İLGİLENMEK İSTEMEDİ... ARAYA BAYRAM TATİLİ, RAHATSIZLIĞIM GİRDİ. BİR ARA BLOGLARA GİRİLMEDİ FALAN DERKEN UZAK KALDIM O YÜZDEN HERHALDE... HALİYLE ARŞİVİM OLDUKÇA KABARDI... ŞİMDİ BUNLARI PAYLAŞMA ZAMANI... ÖNCELİKLE MEVSİM BİTMEDEN KIŞ İÇİN YAPTIĞIM HAZIRLIKLARI PAYLAŞMAK İSTİYORUM...


KIŞ İÇİN DOLMA BİBER VE SİVRİ BİBER KOYDUM. ÖZELLİKLE HORMONSUZ TARLA BİBERİ TERCİH EDEREK ALDIM. KIŞIN HEM HORMONSUZ, HEMDE PRATİK OLUYOR... BU KONUYLA İLGİLİ SÖYLEMEM GEREKEN BİR KAÇ HUSUS VAR. İSTER DOLMA BİBER İSTER SİVRİ BİBER KULLANIN, DONDURUCUDAN ÇIKARDIĞINIZDA SALINMASINI BEKLEMEDEN DİREK KULLANIN Kİ TAZEDEN FARKI OLMASIN... İKİNCİ HUSUSDA ÇEVREMDEKİ KİŞİLERDEN DUYDUĞUM TECRÜBELERİME DAYANARAK SÖYLÜYORUM. DONDURUCUNUZ NO FROST DEĞİLSE BİBERLERDE İYİ SONUÇ ALAMAYABİLİRSİNİZ. O YÜZDEN, DONDURUCUNUZ NO FROST DEĞİLSE, ÇİĞ BİBER KOYMANINIZI ÖNERMİYORUM. AMA KIZARTMA OLARAK SİVRİ BİBERLERİNİ KIZARTIP KOYANLAR VAR... O ŞEKİLDE DENEYEBİLİRSİNİZ...


MALZEMELER

  • 2 KG DOLMALIK BİBER

YAPILIŞI


DOLMA BİBERLERİ ALIYORUM. ÇEKİRDEKLİ KISIMLARINI ÇIKARTIP YIKAYIP, TAMAMEN SÜZÜLMESİ İÇİN BEKLETİYORUM. DAHA SONRA MÜMKÜN OLDUĞUNCA İÇ İÇE GEÇİRİP POLETLEYİP DONDURUCUYA ATIYORUM... DAHA ÖNCELERİ TUZLAMIYORDUM. YENGEM TUZLAYIP KOYDUĞUNU SÖLEDİ. BU SENE BENDE ÖYLE DENEDİM. NASIL YAPACAĞINIZ KONUSUNDA KARAR SİZİN... DOLMA YAPARKENDE İÇ MALZEMENİZİ HAZIRLAYIP DONUK BİBERLERİ DONDURUP İSTER FIRINDA İSTER TENCERDE PİŞİREBİLİRSİNİZ...



SİVRİ BİBERLERİDE TURŞULUK BİBER GİBİ SAPLARINI KESİYORUM. YIKAYIP SUYUNU SÜZÜP POŞETLİYORUM. KIŞIN KÖFTE VB KIZARTMANIN YANINA BUZLUKTAN ÇIKARIP, KIZGIN YAĞA ATIP, DİREK KIZARTIYORUM. (BURDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUS BİBERLERİN BUZUNUN SALINMASINI BEKLEMEDEN KIZARTMAK. YOKSA KARARIYOR. TAZE GİBİ OLMUYOR.) KIŞIN YAPTIĞINIZ YEMEĞİN İÇİNE BİBER GEREKİRSE BİR BİBER ÇIKARIP HEMEN BUZLUYKEN KIRIP YEMEĞİNİZE KATABİLİRSİNİZ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder