8 Nisan 2010 Perşembe

KIYMALI LAVAŞ















Malzemeler
yarım paket lavaş
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
150 gr tereyağ
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı katın, suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçasını, tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın. Lavaşları tepsiye dizin. Lavaşın üzerine kaynar suyu üzerini hafif yüzlücek kadar gezdirin. Üzerine bir kapak kapatın tepsideki fazla suyu hafif eğerek süzün. Çatal yardımıyla lavaşları havalandırın, biraz karıştırın. Kıymayı üzerine katın.














Lavaşla kıymayı birbirine karıştırın. Tereyağını eritip üzerine döküp servis yapın.
















Not: Lavaş yufkadan biraz daha uzun, dar ve daha kalın açılmış yufka. Ekmek fırınlarında çok iyi kurutuluyor. Yukarıdaki resimdeki gibi kırılıp paketleniyor. Bu haliyle çıtır çıtır bile yeniyor. Genelde Trabzon ve Gümüşhane yörelerinde biliniyor. Bir nevi yufkadan biraz daha kalın açılmış kurutulmuş yufka diyebilirim. Biz paketin yarısını yaptık, 3 kişiye göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder