8 Nisan 2010 Perşembe

KÖFTELİ PATATESLİ BEZELYE
















Malzemeler
500 gr kıyma
3-4 dilim ekmek içi
1 soğan
2-3 diş sarımsak
tuz
karabiber
köfte baharı
kekik
3-4 adet patates
1 çorba kasesi haşlanmış bezelye
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Ekmek içlerini ufalayın. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Tuzunu ve baharatlarını katıp köfteyi yoğurun. Fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Borcama önce patatesleri daha sonra haşlanmış bezelyeyi üzerine kızarmış köfteleri en üzerinede halka doğranmış domatesleri dizin. Kekik serpin. Salçayı 1 su bardağı tuzlu suda ezin. Yemeğin üzerine döküp sıcak fırında 10-15 dakika pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder