8 Nisan 2010 Perşembe

KÖFTELİ PİDE
















Malzemeler
1 tane ramazan pidesi
500 gr kıyma
3-4 dilim ekmek içi
1 adet soğan
tuz
karabiber
köfte baharı
kimyon
pulbiber
kekik
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
sivribiber
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Köfte için ekmeği ufalayın, soğanı rendeleyin, tuz,karabiber,köfte baharı ve kimyonla köfteyi hazırlayın. Cevizden biraz daha küçük köfteler yapıp kızartın. Pideyi ufak ufak küpler halinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda pideleri hafifçe kavurun. İçirisine pulbiber ve kekik katın. Sivribiberleri ikiye bölüp kızartın. Salçayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Biraz su ekleyip sulandırın. Bir iki taşım daha kaynatın. Servis tabağına pideyi dizin. Üzerine salçalı sosu dökün. Onun üzerine yoğurtlu sarımsak gezdirin. Köfte ve biberleri dizin. En üzerinede kızdırılmış tereyağ gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder