8 Nisan 2010 Perşembe

KÖFTELİ PİLAV
















Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çay bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
köftesi için
250 gr kıyma
1 dilim ekmek içi
1 adet soğan
tuz
karabiber
köfte baharı
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Köftesi için soğanı rendeleyin, diğer malzemeleride katıp yoğurun. Küçük köfteler yapıp sıvıyağda kızartın. Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Soğanı piyazlık doğrayın. Tereyağında kavurun. Bademleri ekleyip bir iki kez çevirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci katın, kuş üzümünü ve tuzunu ekleyin. 3 su bardağı sıcak su katıp kısık ateşte pişirin. Pilavı kalıba döküp servis tabağına çevirin. Ortasına kızarttığınız köfteleri koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder