8 Nisan 2010 Perşembe

KOL BÖREĞİ


Malzemeler:

Hamur için;

*5 su bardağı un,

*1 su bardağı su,

*1 çay bardağı sıvıyağ,

*1 paket kabartma tozu,

*1 çay kaşığı tuz,

Hamuru açmak için:

*3 çorba kaşığı un

*3 çorba kaşığı nişasta,

İç malzemesi için

*5 adet soğan,

*5 adet patates,

*150 gr kıyma,

*3 çorba kaşığı sıvıyağ,

*1 çorba kaşığı kuşüzümü,

*1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,

*2 tatlıkaşığı tuz,

*1 tatlı kaşığı karabiber,

Üzeri için

* 150 gr tereyağı,

*1 tatlı kaşığı çörekotu,

*2 çorba kaşığı yoğurt.

Hazırlanışı;

1.Tüm hamur malzemesini güzelce yoğurun ve üstünü örtüp 20 dk. dinlendirin.

2.Soğanları küp şeklinde doğrayın, patatesleri rendeleyin ve kağıt havlu üzerinde suyunun süzülmesini bekleyin,

3. Sıvıyağı tavada ısıtın,soğan ve dolmalık fıstıkları ekleyip kısık ateşte soteleyin.Kıymayı ileve edip karıştırıun.Rendelenmiş patatesleri ve kuşüzümlerini ekleyin karabiber ve tuz serpip karıştırın. '0 dk daha pişirp ocaktan alın.

4.Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Un ve nişastayı bir kapta karıştırın. bezeleri unlu nişastalı karışım yardımı ile yufka büyüklüğünde açın.

5.hamuru oırtadan ikiye kesin.Üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını gezdirin.İç harcınızdan uzun kenara koyun. Hamuru sarıp rulo yapın.Diğer tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayın.

6. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın ve kol böreği şeklinde dizin.

7.kalan tereyağını ve yoğurdu çırpın, hamurun üzerine ssürün.Çörekotuda serperek önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder