6 Nisan 2010 Salı

Korsan Pasta


Bora :anne günaaaaydın,haberin var mı bugün benim doğum günüm.
Pelo : evet annecim iyiki doğdun,iyiki benim oğluşum oldun.
Bora : özgüüürr ben annemin ilk göz ağrısıyım.
Özgür : neeeee
Bora : Ben ilk ,sen son
Özgür : Ben son değiiiliiiim.
Pelo : Şişşştt yapmayın.
Bora : Babaaaa benim doğum günüm çabuk kalk!
Babi : Gel öpiyim ,seni seviyorum bori..
Bora : Özgür koş babam kalktı,atla üstüne :)
Özgür : tamaaamm geldim..
Pelo : İyiki varsınız,sizi seviyorum.
Pelo : Kalkın hadi, bırakın boğuşmayı.
Bora : hediyemi aldınız mı?
Pelo : Biraz sabır sabır :)

Bu gün Bora'nın doğum günü , pastayı hazır almayı düşünürken birden kendim yapmaya karar verdim.Bu yüzden dün gece saat 4 gibi uyudum ,sabah ise 8'de uyandım .. Ama şimdi çok mutluyum,öğleden sonra pastamızı kesicez. Korsan pastasını ne çok sevdiğimi sanırım beni takip edenler çok iyi biliyordur. Bu ikinci korsan pastası denemem,kolay olduğu için bu modeli seçtim.Bora'da görünce çok beğendi.Yapım aşamasında yine aksilikler yaşamış olsam da bitirmiş olmaktan dolayı huzurluyum.
Hemen tarifi ekliyorum ve doğum gününü partisine dahil olmaya gidiyorum :)

Malzemeler
Pandispanya:
- 4 adet yumurta(orta boy)
- 120 gr toz şeker
- 120 gr un
- 20 gr tereyağı

Pastacı kreması için:
- 250 gr süt
- 2 yumurta sarısı
- 65 gr toz şeker
- 15 gr mısır nişastası
- 15 gr un
- Karışık meyve ( böğürtlen ve damla çikolata)

Üzerini kaplamak için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krema şertleştirici

Hazırlanışı:
Pandispanya için:
1- Fırını 180 derecede ısıtın.Yuvarlak kek kalıbını (20 cm'lik)iyice yağlayın.
2- Bir kapta yumurta sarıları ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpın.
3- Başka bir tarafta(temiz bir cam kasede) yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar çırpın.
4- Tahta kaşık veya spatula ile yumurta beyazlarını ve unu azar azar yumurta sarılı karışıma yedirin.
5- Yumurta beyazlarının sönmemesine dikkat edin.
6- Karışımı kek kalıbına dökün.Ve ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin(kürdan testi yapmayı unutmayın.)
7- Bir gün önceden yapılmış ve dinlenmiş pandispanya'yı 3 eşit parçaya ayırın.
8- Pastacı kreması için: Sütü kaynatın ve ateşten alın.Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
9- Unu nişastayı ekleyip tekrar çırpın.Kaynamış sütün içine azar azar ekleyip pişmemesi için hızla karıştırın.
10- Ocağı açıp devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
11- Soğumaya bırakın.Kremayı iyice çırpın.Pandispanyanın arasına eşit miktarlarda kremayı paylaştırın.Üzerine meyveleri dizin.
12- Pandispanyanın üzerini ve kenarlarını krem şanti ile kaplayın.Buzdolabına bir saat dinledirin.
13- Daha sonra şeker hamuru ile üzerini kaplayın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder