7 Nisan 2010 Çarşamba

Kozalak Pasta


KOZALAK PASTA:
Şafak ve benim yaptığım kozalak pastalar. Bildiğiniz gibi çamın çeşidi çok ladin, mavi çam kozalaklarıda farklı oluyor:)bunlarda farklı kozalak çeşitler:)

250 gr mısır gevreği (pirinç patlağı modeli olursa daha düzgün yapılabiliyor.
 2 yemek kaşığı tereyağ
 80 gr bitter çikolata  ( yada 4 adet metro veya tadelle )
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı bal
Tencereye yağ konur, küçük doğranmış çikolatalar eklenir . Bunlar eriyince kakao eklenir gevreklerde ilave edlir.  üzerine bal eklenerek karıştırlır ocak kapatılır. (zor tutucak gibi gelsede karıştırdıkça oluyor)
bir kahve fincanı alınır ( her defasınsa ıslat)   malzeme doldurlur ve ters çevrilir. eğer arada katılaşırsa ocağın altı yakılarak  yumşatılır. kozalakları servis kağıtlarına koyarak sunum ve servis kolaylığı sağlanır. . buzdolabında sertleşip şekil alması için   bekletilir.

Bu gün şafak'la beraberdim o kozalakları limonluğun sıkma tarafıyla yaptığını söyledi denemek lazım :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder