6 Nisan 2010 Salı

KREP PASTASI


İsterseniz iftarda yada sahurda ramazandan sonrada çay sofralarımızı süsleyecek nefis bir lezzet ,ben adını krep pastası koydum....Bu tarifi SEVİL (birdemliksohbet.blogspot.com) arkadaşımınyaptığı İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3.e gönderiyorum,kolay gelsin arkadaşım....
MALZEME:
4 adet yumurta
1,5 su.bar.un
yarım lt. süt
yarım kahve kaşığı tuz
1 kaşık margarin
sıvıyağ (kızartmak için)
İÇ MALZEMESİ:
jülyen doğranmış tavuk
domates
biber
mantar
maydanoz
karabiber
kekik
tuz
tüm sebzeler minik doğranacak
YAPILIŞI:
Önce tavuklar sıvıyağda sotelenir,sırayla sebzeler ,mantar ve baharatlar eklenip suyu çekilene dek pişirilir.
Krep için süt hariç malzeme karıştılıp azar azar süt ilavesi yapılır,malzeme az sıvıyağla yağlanmış tavaya birer kepçe dökülerek pişirilir..
Kreplerin arasına hazırlanan içten koyularak üst üste dizilir,sıcak olarak servis yapılır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder