2 Nisan 2010 Cuma

Kırmızı Mercimek Çorbası

malzemeler:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • nane, kimyon, karabiber, tuz

yapılışı: Kırmızı mercimeği ve pirinçi yıkayıp süzün. Patatesi yıkayıp, soyun ve rendeleyin. Tencereye, mercimeği, pirinçi ve patatesi koyup, 2 litre soğuk su koyup 15 dakika kaynatın. Tuz ekleyip, 5 dakika daha kaynatın. Blendırdan geçirin. Bir tavaya tereyağı, sıvıyağı koyup, unu 2 dakika kavurun. Ocağı kaptıp, baharatları ekleyin. Çorbaya yavaş, yavaş karıştırak dökün.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder