- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet patates
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- nane, kimyon, karabiber, tuz
yapılışı: Kırmızı mercimeği ve pirinçi yıkayıp süzün. Patatesi yıkayıp, soyun ve rendeleyin. Tencereye, mercimeği, pirinçi ve patatesi koyup, 2 litre soğuk su koyup 15 dakika kaynatın. Tuz ekleyip, 5 dakika daha kaynatın. Blendırdan geçirin. Bir tavaya tereyağı, sıvıyağı koyup, unu 2 dakika kavurun. Ocağı kaptıp, baharatları ekleyin. Çorbaya yavaş, yavaş karıştırak dökün.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder