8 Nisan 2010 Perşembe

Kış Çayı


İki gündür İzmir'de kış yüzünü gösterdi.:)) Kışın bahara, baharda da yaza alışmış biz İzmirliler için bırakın sıfırın altında eksi dereceleri, sıcaklık 10 dereceye düşünce tabiri caizse buz kesiyoruz, havalar çok soğuk diyoruz..Sıcak iklime alışmışız soğuğa gelemiyoruz kısacası...
Bu soğuk günde akşam yemeğinden sonra sıcak bir kış çayı yakışır değil mi? Yanında da atıştırmalık fındıklı kurabiyeler ( tarifi ilerideki günlerde yayınlanacak).....

Gereken Malzemeler (4 fincan çay için) :
  • 1 küçük kök zencefil
  • 3 parça havlıcan
  • 2 yemek kaşığı ıhlamur
  • 8-9 adet karanfil
  • iri dilimlenmiş 1 elma (kabukları ile birlikte)
  • 1 parça çubuk tarçın
  • 1 dilim limon (kabuğu ile birlikte)

Yapılışı:

  • Zencefil, havlıcan, ıhlamur, karanfil, elma parçalarını çaydanlığın demlik kısmına koyun.
  • Çaydanlığın alt kısmındaki su kaynamaya başlayınca demlikteki karışımın üzerine sıcak sudan çok az döküp ıslanmasını sağlayın.
  • 1 dakika sonunda sıcak sudan demliği dolduracak kadar su döküp ateşi kısık duruma getirin.
  • 3 dakika sonra kabuk tarçın ve limonu ilave edip 1 dakika kadar daha kaynatın.
  • Bardağa veya fincana boşaltıp bal veya esmer şekerle tatlandırın.

  • Zencefili küçük bir parça koydum.Fazla zencefil daha keskin ve baharatlı bir tat veriyor.Çocukların içimi daha zor olabilir.
  • Çubuk tarçın ve limonu en sonunda koymamın sebebi tarçın ve limon kabuğu uzun süre demlenirse çayı acılaştırıyor.
  • Kök zencefili, havlıcanı ve çubuk tarçını aktarlarda, büyük marketlerin baharat reyonlarında bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder