7 Nisan 2010 Çarşamba

Kumru Poğaça


Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Harcı için;
2 adet sosis
2 dilim salam
1 parmak sucuk
kaşar peyniri
1 tutam kekik
Üzerine;
1 adet yumurta sarısı
susam, çörekotu, haşhaş tohumu
Yapılışı :
Sosis, salam, sucuk, kaşar peyniri ince şeritler halinde doğranır. Bir kaba alınarak kekikle karıştırılır. Margarin, yumurta, süt, yoğurt, şeker, kabartma tozu ve un karıştırılarak ele yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurdan bezeler kopartılıp, avuç içi büyüklüğünde açılır. İç malzemeden yerleştirilerek kapatılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu, susam, haşhaş tohumu serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder