7 Nisan 2010 Çarşamba

KURU YUFKA TATLISI
















Malzemeler
9 tane kuru yufka
1 çorba kasesi dövülmüş ceviz
kızartmak için
1 çay bardağı sıvıyağ
şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yapılışı
Teflon tavaya bir çay bardağı sıvıyağın üçte birini dökün. Bir tane kuru yufkanın iki yüzünü suda ıslatıp teflon tavaya koyun. İki tane daha kuru yufkayı ıslatıp üç yufkayı üst üste dizin arkalı önlü kızartın. Tepsiye alıp arasına ceviz serpin. Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Kare kare dilimleyin. Şerbeti ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca 15 dakika daha kaynatın. Yufkaların üzerine dökün. Üzerine tepsi kapatıp şerbetin çekmesini sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder