8 Nisan 2010 Perşembe

KUZU TANDIR

NORMALDE BU YEMEK KUZUNUN BÜTÜN KOLUNDAN YADA İNCİKTEN YAPILIR. BEN DAHA ÖNCE BÜTÜN KOLDAN YAPMIŞTIM BU TARİFLE ÇOK BEĞENİLDİ. BU SEFER EVDE KUZU KOL AMA PARÇA ET VARDI. ONUNLA DENEDİM. YİNE AYNI SONUCU BULDUM:))) TARİFE GELİNCE EMİNİM BİR SÜRÜ YAPILIŞ ŞEKLİ VARDIR. AMA BEN PRATİK VE EV USÜLÜ YAPILIŞINI ANLATICAĞIM. MALZEMELER:
  • 1 AD KUZU KOL
  • 1 BÜYÜK SOĞAN
  • 1 AD HAVUÇ
  • 1 AD ELMA
  • 1 AD PATATES
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ KARABİBER KEKİK
  • AZ LİMON SUYU

YAPILIŞI:

ETLERİ EN ALTA DÜDÜKLÜ TENCEREYE KOYUYORUZ. ELMA PATATES SARIMSAK SOĞAN HAVUCUDA İRİ DOĞRAYIP İÇİNE ATIYORUZ. MALZEMEMİZLE AYNI HİZADA SU KOYUP KAYNAMA SESİ GELDİKTEN SONRA 30 DK PİŞİRİYORUZ. DÜDÜKLÜMÜZÜN HAVASI ÇIKINCA SADECE ETİMİZİ FIRIN TEPSİSİNE ALIYORUZ. TUZ, KARABİBER, KEKİK SERPİP KARIŞTIRIYORUZ. ETİN ÜZERİNE AZCIK LİMON SIKYORUZ. TEPSİMİZE 2 KEPÇE KADAR ETİN SUYUNDAN DÖKÜYORUZ. 220 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. Bİ TARAFI KIZARINCA ÇEVİRİP ÖBÜR TARAFINIDA KIZARTIP HEMEN SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder