8 Nisan 2010 Perşembe

Kıymalı Kol Böreği

Annemden öğrendiğim, ama her defasında " annemin yaptığının tadı daha başka " dediğim bir tarif kıymalı kol böreği. Çocukken annem bize yakın fırına götürürdü pişirmek için. Belki de fırının o kendine has kokusunu da aldığı için bu böreğin o zamanki tadı bana göre daha başkaydı ya da anne eli değdiği için...
Hafta sonu kahvaltı soframda değişik bir şeyler olsun diye hazırladığım, benim daha çok soğuk yemeği sevdiğim bir börek tarifi...

Gereken Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • yarım kg yağsız kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça ( veya 2 adet domates)
  • 1 kase doğranmış maydanoz
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı

Yufka üzerine sürmek için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

Üzerine sürmek için :

  • 2 adet yumurta sarısı

Yapılışı :

  • Soğanı yağda kavurun . Kıymayı üzerine ilave ederek kıyma pişinceye kadar karıştırarak iyice kavurun.
  • Salçasını da ilave edip salça kokusu gidinceye kadar iyice pişirin.
  • Tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozuda ilave edip bir kaç kez karıştırarak ocaktan alın, ılınmaya bırakın.
  • Yufkayı geniş bir yere yayın. Her yufkayı ortadan ikiye bölün.
  • Yufkanın üzerine iyice karıştırdığınız yağ ve süt karışımını sürün.
  • Üzerine kıymalı iç harcından her tarafa yayılacak şekilde koyun.
  • Yufkanın yuvarlak kısmından başlayarak kıvırarak sarın.
  • İlk ruloyu tepsinin tam ortasına yuvarlak şekilde sararak yerleştirin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde iç malzemeler bitinceye kadar rulo şekline getirin.
  • Tepsiye yerleştirdiniz ortadaki rulonun çevresine sarın.
  • Yufkaların yerleştirme işlemi bitince üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilınınca dilimleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder