5 Nisan 2010 Pazartesi

LAHANA KAPATMASI



Akşehirin yöresel yemeklerinden birisi. Lahananın değişik tatlarından biri. Bu tarifi buralı olan Emine Bederin lahanaları kepçenin içine koyarak yaptığını gördüm. Ama kasenin içinde yapmak daha kolay gibi geldi bana:) Denemek isterseniz kasede ya da kepçe de farletmez tadı çok güzel oluyor;) Bu tarifimi porselen demlik çat saati etkinliği için arkadaşım lezizceye yolluyorum. Kendisine kolaylıkla diliyorum..

MALZEMELER:
1 Küçük boy lahana
2 Su bardağı pilavlık bulgur
2 Orta boy kuru soğan
1 Çorba kaşığı salça
3 Su bardağı su (Et suyu daha güzel olur)
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı tere yağ
Tuz, nane

YAPILIŞI:
Önce lahanaları yıkayalım ve haşlayalım. Lahanalar haşlanırken biz içimizi hazırlayalım. Bunun için soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağ koyduğumuz tavamızda kavuralım. Sonra içine salçamızı da ekleyip karıştıralım. En son üstüne bulgurlarımızı tuzumuzu nanemizi ekleyip biraz kavuralım. Üzerine de et suyu ya da normal suyumuzu koyup kısık ateşte demlenmeye bırakalım. Yani tıpkı bulgur pilavı yapar gibi içimizi hazırlamış oluyoruz:) Haşlanmış lahana yaprağını alalım ve uygun büyüklükte bir kaseye yerleştirelim. İçine hazırladığımız harcı koyalım kenarlarını içe katlayarak pişireceğimiz tencereye ters çecirerek koyalım. Tüm lahanalarımızı bu şekilde yaptıktan sonra tenceremizin üzerine 1-2 su bardağı su koyup pişirelim. En üzerine de tereyağını eritelim. İçine salça koyup suyla karıştırarak hazırladığımız sosu döküp sıcak servis yapalım. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder