2 Nisan 2010 Cuma

Lahana Sarması

Malzemeler:
  • 1 adet küçük beyaz lahana
  • 1,5 bardak pirinç
  • 1/2 bardak pilavlık bulgur
  • 250 gr. kıyma
  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1'er kaşık domates ve biber salçası
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • karabiber, kekik, nane, pul biber ve tuz

yapılışı: Lahanayı yaprak yaprak ayırıp, kaynar suya tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker koyup içine atıp yumuşayınca çıkartın. Bir tencereye sıvı yağı koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyip kavurun. Salçayı ekleyin 1-2 kavurun. Kıymayı ekleyin 3-5 dakika kavurun. Pirinçi ve bulguru yıkayıp süzün ve ekleyin. Ocağı kapatıp tuz ve baharatları ekleyin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Haşladığınız bir yaprak lahanayı düz tabağa serin. İçine hazırladığınız harçtan koyun ve sarın. Tüm lahana bitince bir tencereye dizin. Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, suyu bitene kadar orta ateşte pişirin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder