Küçük bir kavanoz lahana turşu yaptım. Sömestirde gelecek olan kızım için inşallah:)
LAHAN TURŞUSU.
Lahanalar kaynar suya batırılıp çıkartılarak çok az haşlanır.
kurulacak tuşunun miktarına göre sarımsak ayarlanmalıdır, turşuda bol sarımsak güzel olur.
bu kavanozda bir baş sarımsak vardır.
sarımsaklar soyulur
kavaonaz sıkı bastırarak lahanalar yerleştirilir arlarına sarımsakda serpiştirilir.
istenirse bir veya iki adet arnavut biberi konur güzel bir acılık sağlanır.
Suyu tadarak ayarlanır. bir kaseye kalın tuz konur ,su eklenip karıştırılır. turşuya eklenir.
çok fazla su hazırlanmasına gerek yoktur kavanozda hacim azaldığından az su ister.
1 çay bardağı kadarda, dahada fazla kullanılabilir üzüm sirkesi eklenir.
Turşu hazırdır iki üç gün eksilen suyunun yerien su ilave edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder