8 Nisan 2010 Perşembe

Lahana Turşusu


Küçük bir kavanoz lahana turşu yaptım. Sömestirde gelecek olan kızım için inşallah:)

LAHAN TURŞUSU.
Lahanalar kaynar suya batırılıp çıkartılarak çok az haşlanır.
kurulacak tuşunun miktarına göre sarımsak ayarlanmalıdır, turşuda bol sarımsak güzel olur.
bu kavanozda bir baş sarımsak vardır.
sarımsaklar soyulur
kavaonaz sıkı bastırarak lahanalar yerleştirilir arlarına sarımsakda serpiştirilir.
istenirse bir veya iki adet arnavut biberi konur güzel bir acılık sağlanır.
Suyu  tadarak ayarlanır. bir kaseye kalın tuz konur ,su  eklenip  karıştırılır. turşuya eklenir.
çok fazla su hazırlanmasına gerek yoktur kavanozda hacim azaldığından az su ister.
1 çay bardağı kadarda, dahada fazla kullanılabilir üzüm sirkesi eklenir.
Turşu hazırdır iki üç gün eksilen suyunun yerien su ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder