8 Nisan 2010 Perşembe

LİMONATA


Bu sıcaklarda buzlu limonatanın verdiği ferahlığı başka hangi içecek verir sizce?
Hiçbir şey diyenler için tarif aşağıda:)
Malzemeler;
*12 adet orta boy limon,
*2 su bardağı toz şeker,
*2 su bardağı su,
*7-8 yaprak taze nane,
*1 paket vanilya.
Hazırlanışı;
1.Öncelikle 2 bardak su ile iki bardak şekeri bir tencereye alıp, bir taşım kaynatın ve altını kapattıktan sonra bir paket vanilyayı ekleyerek, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
2.Limonlardan 5 adetini iyice yıkadıktan sonra, kabuklarını rendeleyin.
3.Rendelenmiş kabuklarla, taze nane yapraklarını blendıra alarak, iyice parçalanıp karışmalarını bekleyin.
4.Bu arada tüm limonların suyunu sıkın ve çukur bir kaseye veya sürahiye alın.
5.Blendırda parçaladığınız limon kabukları ve nane yapraklarını, sadece mutfak işleri için kullandığınız temiz bir tülbentin arasına koyarak, sürahiye aldığınız limon sularının içine sarkıtın.Bu şekilde buzdolabına kaldıracağınız sürahiyi en az iki saat buzdolabında bekletin. Böylece limon ve nane aroması iyice limon suyunua geçmiş olacak.
6.Buzdolabından çıkardığınız limon suyunun içinden, tülbente sarılı limon kabuğu ve naneyi suyunu sıkarak çıkarın. Tülbentteki parçacıkların limon suyuna karışmamasına dikkat edin.
7.Soğuyan şekerli su ile limon suyunu birbirine karıştırın.
8.Elde ettiğiniz yoğun limonatayı, sürahide dolapta bekletebilirsiniz. Yoğun olan bu limonatayı servis yaparken bardaklara 1/2 limonata, 1/2 buzlu su şeklinde koyarak servis yapın. Damak tadınıza göre buzlu su oranını artırıp, azaltabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder