8 Nisan 2010 Perşembe

LİMONLU CHEESECAKE


Bu çok şık ve lezzetli cheesecake'i arkadaşım Nüket yaptı. Çok ama çok lezzetliydi.
Malzemeler;
Tabanı İçin;
*1 Paket Eti kare bisküvi,
*1 paket Eti Burçak bisküvi ( 5 tanesi ayrılacak )
*200 gr tereyağı,
Cheese malzemesi;
*4 adet yumurta,
*3 kutu mis krema,
*3 kutu labne peynir,
*2 paket vanilya,
*1 adet limon rendesi,
*300 gr toz şeker,
Üstü için;
*175 gr beyaz çikolata,
*1/4 su bardağı krema,
*60 gr bitter çikolata,
Hazırlanışı;
1.Oda sıcaklığındaki tereyağı ile bisküvileri rondo da iyice karıştır.
2.Altına yağlı kağıt sermiş olduğunu 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba hazırladığınız bu taban malzemesini bastırarak yayın.
3.Hazırladığınız bu tabanı buzdolabına kaldırın.
4.Peynir, krema ve toz şeker mikser yardımı ile çırpılır. Hepsi karıştıktan sonra çırpmayı kesin.
5.Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırptıktan sonra yavaşça peynirli karışıma katın ama çırpmayın. Vanilya ve limon kabuğunu da ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştırın.
6.Karışımı buzdolabından çıkardığınız taban malzemesinin üstüne dökün.
7.Kalıbın tabanından dış yan duvarlarına doğru aleminyum folyo ile çevreleyin ve cheesecakenizi, kalıbından biraz daha geniş ve içi su dolu bir kabın içine yerleştirerek 165 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
8.Piştikten sonra fırından çıkarmadan 1 saat bekletin.
9.Üstünü süslemek için önce bitter çikolatayı eritin, o beklerken çabuk bir şekilde beyaz çikolatayı eritin ve yine aynı hızla krema ile çırpın. ( Beyaz çikolata çok çabuk donduğu için )Aynı çabuklukla cheesecakenin üstüne dökün, bitter çikolatayı da yuvarlak daireler şeklinde beyaz çikolatanın üstüne dökün ve bir kürdan yardımı ile ileri geri hareketlerle şekillendirin. Arzu ederseniz çikolata ile başka süslemeler de yapabilirsiniz.


10. Haızrladığınız cheesecake i bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder