7 Nisan 2010 Çarşamba

Limonlu Kurabiye

Limonlu Kek, Limonlu İrmik Tatlısından sonra arşivimde bulunmasını istediğim limonlu bir tarif daha. Kurabiyelerde, sütlü tatlılarda ve keklerde limon rendesinin verdiği aromayı ve kokuyu çok seviyorum. Limonlu kurabiyede bu nefis tatlardan biri...

Gereken Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ (yemeklik zeytinyağı kullandım)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış antep fıstığı
  • 1/2 tüp Dr.Oetker limon aroması
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine pudra şekeri (istenirse)

Yapılışı:

  • Toz şeker ve yumurtayı mikserle çırpın.
  • Üzerine sıvıyağ, limon suyu, çekilmiş antep fıstığı ve limon aromasını ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu ve un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın.
  • Buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleinceye kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılınınca pudra şekeri serpin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder