7 Nisan 2010 Çarşamba

Lokumlu Kurabiye


Geçtiğimiz günlerde yayınladığım milföylü kalp pastacıkları hazırlarken milföy hamurlarından parçalar arttı. Kalan parçaları atmaya gönlüm razı olmayınca ne yapayım diye düşündüm.Yıllar önce annemin arkadaşında yediğimiz milföyden lokumlu kurabiyeler aklıma geldi. Tarifi çok basit, istediğiniz şekilde hazırlayabileceğiniz kurabiyeler çıktı ortaya.


Gereken Malzemeler :

  • Milföy hamuru (istediğiniz miktarda)
  • Küçük lokumlar ( antep fıstıklı ve güllü lokum kullandım)
  • Üzerine bitter çikolata, pudra şekeri

Yapılışı:

  • Kalp kalıplarla kestikten sonra artan hamurları bir araya getirip merdane ile açın.
  • Yuvarlak kalıp veya bardak ağzı ile kesin.
  • Ortasına lokum koyup kenarlarından kapatın.
  • Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılınınca benmari usulü erittiğiniz çikolatayı üzerine dökün.
  • Kenarlarına pudra şekeri serpin.

Benim daha önce yediğim kurabiyeler kare milföy hamuru, hafifçe açılarak dörde bölünmüştü. Her bir parçaya küçük tadımlık lokumlar konulup karenin uçları birleştirilerek şekil verilmişti. Piştikten sonrada pudra şekeri serpilmişti. Bu şekilde de yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder