6 Nisan 2010 Salı

Mantı Makarna

Mantı Makarna

Çocukken çok yediğim mantı makarnasını geçen gün rüyamda gördüm :) yapılışı kolay ama epey el oyalıyormuş.Annem bize hazırladığında çok kolay gibi gözüküyordu aslında.Şimdi artık ev mantısı ve hazır mantı o kadar çok satın alınıyorki unutmuştum bu lezzeti..
Denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler
- 1 paket mantı makarna
- 200 gr kıyma
- 1 tane kuru soğan
- tuz
- karabiber
- yeteri kadar su

Sosu için:
- 150 gr yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz
- kırmızı pul biber
- nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
1- Kıymanın içine tuzunu,incecik doğranmış kuru soğanı ve baharatını koyup iyice yoğurun.
2- Kıymalı harçtan minik parçalar kopartıp mantı makarnanın içine doldurun.Geniş bir tencerenin içinde kaynayan suya ekleyip orta ateşte 10-15 dakika pişirin.
3- Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.Tereyağını tavada eritip kırmızı pul biberi kavurun.
4- Haşlanan mantı makarnayı servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.Tereyağlı biberi gezdirin.En üstünede biraz nane serpip sıcak olarak servisini yapın.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder