Mantarlı tavuk sote'yi hazırlamak çok fazla zaman almadığı için keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz.
Tavuk yemekleri çoğu kişi tarafından sevildiği için davet yemeklerinin vazgeçilmezi olarak düşünüyorum.
Bende mantarlı tavuk soteyi Ye#52 "Davet Yemekleri" etkinliğini üstlenen sevgili Birsen'e gönderiyorum...Birsencim kolay gelsin..
Tavuk yemekleri çoğu kişi tarafından sevildiği için davet yemeklerinin vazgeçilmezi olarak düşünüyorum.
Bende mantarlı tavuk soteyi Ye#52 "Davet Yemekleri" etkinliğini üstlenen sevgili Birsen'e gönderiyorum...Birsencim kolay gelsin..
Denemek isteyenler için;
Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı tavuk eti
- 2 tane çarliston biber
- 1 tane kırmızı biber
- bir kavanoz konserve mantar
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- tuz
- kırmızı pulbiber
- kekik
Üzeri için:
- 150gr. kaşar peyniri
Hazırlanışı:
1- Tavuk etini yıkayıp süzdürün.Daha sonra biberleri halka halka doğrayın.
2- Geniş bir karıştırma kabına tavukları koyun.İçine doğradığınız biberleri,baharatları,sarımsakları,yağını ve konserve mantarı ekleyip karıştırın.
3- Isıya dayanıklı bir kabın içine tavukları koyun.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavuklu harcın üzerine yayın.
4- Fırın kabının üzerini yağlı kağıt veya folyo ile kapatın.200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
5- Folyo kağıdını açıp üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip tekrar fırına verin,kaşarlar eriyip kızarınca mantarlı tavuk soteyi fırından çıkartıp sıcak olarak ikram edin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder