6 Nisan 2010 Salı

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı tavuk sote'yi hazırlamak çok fazla zaman almadığı için keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz.
Tavuk yemekleri çoğu kişi tarafından sevildiği için davet yemeklerinin vazgeçilmezi olarak düşünüyorum.

Bende mantarlı tavuk soteyi Ye#52 "Davet Yemekleri" etkinliğini üstlenen sevgili Birsen'e gönderiyorum...Birsencim kolay gelsin..

Denemek isteyenler için;

Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı tavuk eti
- 2 tane çarliston biber
- 1 tane kırmızı biber
- bir kavanoz konserve mantar
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- tuz
- kırmızı pulbiber
- kekik

Üzeri için:
- 150gr. kaşar peyniri

Hazırlanışı:
1- Tavuk etini yıkayıp süzdürün.Daha sonra biberleri halka halka doğrayın.
2- Geniş bir karıştırma kabına tavukları koyun.İçine doğradığınız biberleri,baharatları,sarımsakları,yağını ve konserve mantarı ekleyip karıştırın.
3- Isıya dayanıklı bir kabın içine tavukları koyun.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavuklu harcın üzerine yayın.
4- Fırın kabının üzerini yağlı kağıt veya folyo ile kapatın.200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
5- Folyo kağıdını açıp üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip tekrar fırına verin,kaşarlar eriyip kızarınca mantarlı tavuk soteyi fırından çıkartıp sıcak olarak ikram edin.

Afiyet Olsun...

Mantarlı Tavuk Sote

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder