8 Nisan 2010 Perşembe

MANTILI ÇORBA
















Malzemeler
1,5 su bardağı hazır mantı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
Yapılışı
1 litre suda mantılar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yumurtayı, yoğurdu ve unu karıştırın. Mantı suyundan bir kepçe içerisine ekleyip yoğurdu ılıtın. Pişen mantılara yoğurdu yavaş yavaş ekleyerek çorbayı karıştırarak kaynatın. Ocaktan almaya yakın, tuzunu ve ince kıyılmış sarımsakları içerisine katın. Servis yapmadan önce çorbanın üzerine kızdırılmış naneyi dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder