7 Nisan 2010 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ

BU KÖFTELERİ NİGAR ABLA YAPMIŞ BANADA YOLLAMIŞ SAĞOLSUN. BENDE MERCİMEK KÖFTESİNİN PÜFLERİNİ VE YAPILIŞINI ONDAN ÖĞRENDİM. VAKİT KAYBETMEDEN TARİFİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...

MALZEMELER
  • 2 SU BARD KIRMIZI MERCİMEK
  • 4 SU BARD SICAK SU
  • 1,5 SU BARD İNCE BULGUR
  • 2 AD BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
  • 3-4 DİŞ SARIMSAK
  • 1 ÇAY BARD KADAR SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES SALÇASI KARIŞIMI
  • TUZ, KARABİBER, KİMYON, KIRMIZI TOZ VE PULBİBER, NANE
  • 3 AD YEŞİL SOĞAN
  • 1 DEMET MAYDONOZ
YAPILIŞI

MERCİMEKLER AYIKLANIR VE BÜYÜK BİR TENCEREYE SUYLA BİRLİKTE KONUR.KAPAĞI KAPATILIP ARA SIRA KARIŞTIRARAK PİŞMEYE BIRAKILIR. ÖTE YANDA YEŞİL SOĞAN VE MAYDONOZ İNCE İNCE KIYILIR. MERCİMEKLER LAPA ŞEKLİNDE PİŞİNCE OCAK KAPATILIR VE BULGUR İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILARAK DİNLENMEYE BIRAKILIR. BU ESNADA BİR TAVADA İNCE KIYDIĞIMIZ SOĞAN VE SARIMSAK YAĞ İLE BİRLİKTE KAVRULUR. SALÇASI VE BAHARATLARI EKLENİP OCAKTAN ALINIR. DİNLENMİŞ OLAN MERCİMEKLİ HARCIMIZIN İÇİNE İLAVE EDİLİR. İYİCE BİRBİRİNE YEDİREREK YOĞRULUR. DAHA SONRA DOĞRADIĞIMIZ YEŞİL SOĞAN VE MAYDONOZ EKLENİR. ŞEKİL VERİLİP MARUL İLE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder