8 Nisan 2010 Perşembe

Meyveli Krep - Yemek Tarifi

Meyveli Krep - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
2 Kahve Fincani Un
1 Yumurta
1 Su Bardagi Süt
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
Bir Tutam Tuz
Kizartmak Için Siviyag
IÇ MALZEMESI 1 Kave Fincani Tereyagi 1.5 Kahve Fincani Tozseker 6 Muz
1 Limon
2 Çorba Kasigi Iri Çekilmis Ceviziçi

YAPILIŞ TARİFİ
Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayin. Yumurtayi küçük bir kasede çirpin ve unlu karisima ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karistirin.
Tavada biraz siviyagi kizdirin. Hazirladiginiz karisimdan tavanin tabanini kaplayacak kadar dökün. Bir tarafi kizarinca, kapak yardimiyla ters çevirip arka yüzünü de pisirin. Hamur bitinceye kadar islemi sürdürün. Tereyagi ve 1 kahve fincani tozseken küçük bir tavada eritin. Muzlari dilimleyip sekerli yaga ekleyin ve yumusayana kadar pisirin. Limon suyunu ilave edip karistirin ve atesten alin.
Yaglanmis firin tepsisine bir krep yerlestirin. Üzerine muzlu karisimdan yayin ve tekrar kreple kapatin. En üstte krep kalacak sekilde bir kat muz bir kat krep döseyin. Ceviziçi ve kalan tozsekeri en üstteki krebin üzerine serpistirin. Önceden isitilmis 180 dereceye ayarli firinda 10-15 dakika pisirin. Soguduktan sonra dilimleyerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder