5 Nisan 2010 Pazartesi

MISIR UNLU SANDVİÇ EKMEĞİ


MALZEMELER:
25 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı tuz
25gr tereyağı(küçük küpler halinde)
YAPILIŞI:
Mayayı şekerli suda eritin.Unu ve tuzu mutfak robotuna koyun.Tereyağını da ekleyip ekmek kırıntısı görünümü alana kadar karıştırın.Mayayı ve tüm malzemeyi ekleyin.Top haline gelene kadar karıştırın.Ellerinizi unlayın.Hamuru elinizle top haline getirin.Sıcak bir yerde üstü örtülü halde bekletin.Hamur iki katı hacime ulaştığında,yine ellerinizi unlayarak 1-2 kere yoğurun.Elinizde şekil vererek,yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine çırpılmış yumurta sürün,susam serpin.200C fırında pişirin.Çıkınca sıcakken bıçakla kesik atarak,peynir vs.koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder