2 Nisan 2010 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF




Muhallebisi için;
1 lt süt
2 yk mısır nişastası
3 yk un
1 sb şeker
vanilya


kadayıfı için;
300 gr kadayıf
2 yk tereyağı
1 sb şeker
1 sb ceviz içi


YAPILIŞI
Öncelikle muhallebisini yapıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra tereyağını tavada eritip didiklenmiş kadayıfı(biraz buzlukta bekletilise daha kıtır oluyor) tozşekeri karıştırıp kadayıflar iyice kızardıktan sonra cevizide ilave edip bir bocamın en altına bu kadayıfların yarısını koyup onunda üstüne muhallebi en üstede kadayıfları koyuyoruz. Soğuduktan sonra sevise hazırdır muhallebili kadayıfımız;) Tadı çok güzeldi, tavsiye ediyorum, kadayıfları kavurmak biraz zahmetli ama değiyo;) herkes çook beğendi;) Bu tatlı tel şehriyeyle nasıl olur acaba, merak işte;) deneyeniz varmı aranızda;)
Afiyet olsun.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder