7 Nisan 2010 Çarşamba

Mutlu Yıllar

TÜM GERÇEK DOSTLARIMA

2010 yılının herkese daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirmesini diliyorum.
Yeni yılda hiç ümitsiz kalmamanız ve hayallerinize kavuşmanız dileğiyle herşey gönlünüzce olsun.
Ben dostlarımı, ne kalbimle, ne aklımla severim.

Olur ya ...

Kalp durur...

Akıl unutur...

Ben dostlarımı ruhumla severim

O ne durur, ne de unutur....

Hz.Mevlana

DEĞİŞİK KURABİYELER

Gereken Malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket ( 20 gr) kakao
  • 1/2 tüp Dr.Oetker limon aroması(istenirse)

Süslemek için:

  • Reçel
  • Yarım paket bitter çikolata
  • Yarım paket beyaz çikolata
  • Ceviz, antep fıstığı, fındık vs.
  • Dr.Oetker pasta süsü (şekerli ve kakaolu)
  • Dr.Oetker süsleme glazürü

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini iyice karıştırın.
  • Üzerine yine oda sıcaklığındaki yumurtayı ve limon aromasını ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Un ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
  • Hamurun yarısına kakao ilave ederek iki çeşit hamur hazırlayın.
  • Daha sonra istediğiniz şekildeki kalıplarla hamurları kesin. Reçel, ceviz ,fıstık, fındıkla süsleyin.
  • 180 derece fırında hafif pişirin. Kurabiyeler çok hafif pembeleşmeli.

Çiçek şeklindeki kalıplarla kesip üzerine reçel koyabilirsiniz. Ya da kakaolu ve sade hamurla küçük toplar yapıp, bunları yanyana birleştirebilirsiniz.


Yine değişik kalıplarla kestiğiniz hamurları ceviz, fıstık veya benmari usulüyle erittiğiniz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Dr.Oetker'in süsleme glazürü ile şekiller çizebilirsiniz.

Kakaolu ve sade hamurdan büyüklü küçüklü farklı modelleri üst üste getirebilir, kalp kurabiyelerde olduğu gibi kurabiyelerin yarısını benmari usulü eritilmiş farklı renkli çikolatalara batırıp üzerine süsleme şekerleri serpebilirsiniz.

Örnekleri çoğaltmak, tamamen sizin yaratıcılığınıza ve hayal gücünüze kalmış....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder