2 Nisan 2010 Cuma

Muzlu Muhallebi

malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 adet muz
  • 100 gr. margarin
  • 1 paket vanilya
  • süslemek için renkli granül şeker yada rendelenmiş çikolata

yapılışı: Bir tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı alıp, çırpın. Kısık ateşte göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişirin. Margarin ve vanilyayı ilave ettikten sonra tencereyi ateşten alın. Servis kaselerine muz doğrayıp, üzerine muhallebi dökün. Soğuduktan sonra renkli granül şeker yada rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder