8 Nisan 2010 Perşembe

MUZLU RULO MUHALLEBİ

ASLINDA YAPALI EPEY OLDU AMA EKLEYEMEMİŞTİM. BU TATLI PETİBÖR BİSKÜİLERLE YAPILIYOR... AMA BEN GEÇENLERDE YAPTIĞIM ŞEFTALİLİ PASTA'DAN KALAN PASTABANI KULLANMAK İSTEDİM VE BİSKÜİLİSİNDEN KAT KAT HAFİF OLDU. DAHA YERKEN AĞZINIZDA ANLIYORSUNUZ HAFİFLİĞİNİ... DENEMEK İSTEYENLERE BİRDE BU ŞEKİLDE TAVSİYE EDEREK TARİFİME GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 1 LT SÜT
  • 1 SU BARD UN
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER (SİZE AZ GELİRSE ARTIRABİLİRSİNİZ)
  • YARIM PK MARGARİN
  • 1 PK KREM ŞANTİ
  • 1 PK VANİLYA
  • YARIM PASTABAN
  • 3 AD MUZ

ÜZERİNE PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATA SOSU


YAPILIŞI


SÜT, TOZ ŞEKER VE UNLA MUHALLEBİ YAPILIR. MUHALLEBİ 15 DK KADAR ILINMAYA BIRAKILIR. PASTABAN ROBOTTA UN HALİNE GETİRİLİR. YAĞLI KAĞIT KONULMUŞ FIRIN TEPSİSİNİN ZEMİNİNE YAYILIR.

ILINAN MUHALLEBİMİZE MARGARİN EKLEYİP MİKSERLE ÇIRPMAYA BAŞLANIR. MARGARİN TAMAMEN YOK OLUNCAYA KADAR ÇIRPILIR. ARDINDAN VANİLYA VE KREM ŞANTİ İLAVE EDİLEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR. BU ŞEKİLDE 10-15 DK KADAR ÇIRPTIKTAN SONRA MUHALLEBİMİZ TEPSİYE DİKKATLİCE YAYILIR. (ALTINDAKİ PASTABAN BOZULMASIN DİYE KAŞIK KAŞIK KOYUP SONRADAN DÜZELTMENİZİ ÖNERİRİM) BUZDOLABINDA SOĞUDUKTAN SONRA BİR KENARINA MUZLAR YERLEŞTİRİLİR. YAĞLI KAĞIT YARDIMIYLA RULO SARILIR. 1 SAAT DAHA DİNLENDİRDİKTEN SONRA, DİLİMLENEREK ÇİKOLATA SOSUYLA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder