8 Nisan 2010 Perşembe

NAZMİYE SULTAN'IN ŞİP ŞAK POĞAÇASI :)


Ne zamandır canım sıcak sıcak ev poğaçası yemek istiyordu. Uzun zaman öncede Sevgili arkadaşım Seda'nın sayfasında gördüğüm poğaçalar pratikliği ve güzel görüntüleri ile aklımda yer etmişti. Aslında bu blog işi bazen hiç iyi olmuyor biliyormusunuz. Arkadaşların sayfalarındaki harika şeyleri görünce insan muhakkak denemek ve yemek istiyor ve ondan sonrası ise kilo açısından hiç ama hiç iyi olmuyor:( Neyse şimdi bu tatsız kilo konusunu bırakalım değilmi? Pazar günü akşamüstü çay yanına yaptım işte o poğaçalardan. Ne kadar güzel oldu anlatamam. Peynir sevmeyen çocuklarım, içinde peynir olmasına dahi aldırmadan bol bol yediler. Seda'cığım ile samimiyetimize dayanarak da ismini değiştirmeden aynen yazdım. Bu güzel ve çok pratik tarif için öncelikle Seda'cığımın anneciğine sonrada bizlere ulaştıran Seda'ya çok teşekkür ederim.
Tarifin detaylarını Seda'nın sayfasından buradan okuyabilirsiniz. Ama ben yinede burada kopyalamak suret ile tekrar yayınlayacağım.
Malzemeler
*yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 tane kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*aldığı kadar un
*içi için peynir
Bütün malzemeler karıştırılarak un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulup içine peynir koyup 175 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder