8 Nisan 2010 Perşembe

NOHUTLU MANTI

















Malzemeler
yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
2 tane yumurta
içi için
1 kase haşlanmış nohut
1 tane soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber
ayrıca
1 kase sarımsaklı yoğurt
sıvıyağ
kırmızı toz biber
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Oklavayla mantı hamuru inceliğinde açın. Kare parçalara kesin. İçi için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Haşlanmış ezilmiş nohutu, tuzu, karabiberini ve pulbiberi katıp karıştırın. Kare hamurların içerisine iç malzemeden koyun.














Hamurların dört kenarını kapatıp tepsiye dizin. Kızgın fırında pişirin. Fırından çıkartıp üzerine 2-3 bardak su gezdirip tekrar fırına koyun. Suyunu çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış toz biberi gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder