8 Nisan 2010 Perşembe

NOHUTLU PİLAV


EN SEVDİĞİM PİLAVLARDAN BİRİDE NOHUTLU PİLAVDIR. HAŞLANMIŞ NOHUTUNUZ VARSA YAPIMI NORMAL PİLAVDAN ZOR DEĞİLDİR. BENDE TAVUĞUMUN YANINDA YAPTIĞIM NOHUTLU PİLAVIN TARİFİNİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.
MALZEMELER
  • 1,5 SU BARD PİRİNÇ (BEN OSMANCIK PİRİNCİ KULLANIYORUM)
  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD HAŞLANMIŞ NOHUT
  • YARIM TAVUK BULYON
  • TUZ
  • SICAK SU

YAPILIŞI

YAĞLARLA PİRİNCİ PİLAV TENCEREMİZE ALIYORUZ. PİRİNCİMİZİ YAKLAŞIK 5 DK KADAR KAVURUYORUZ. TUZUNU BULYONUNU VE SICAK SUYUNU İLAVE EDİYORUZ. ARDINDAN ÜZERİNE HAŞLANMIŞ NOHUTLARI SERPİP, KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. ALTINI KAPADIKTAN SONRA TENCERENİN KAPAĞININ ALTINA KAĞIT HAVLU KOYUP 10 DK KADAR DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder