6 Nisan 2010 Salı

Nussecken / Fındık Köşeleri

Almanya'da yaşayanlar ve yaşamış olanlar Nussecken'lerin nasıl bir lezzette olduklarını bilirler..Tadını aldıktan sonra alışkanlık yapabilir..))
Bu lezzeti defalarca yapmış olmama rağmen hayal kırıklığı yaşamak beni üzdü.Nedeni,eve yapılmış olsa sorun olmayacaktı.Fakat anneciğin misafirliğe giderken,
bu pastaları (kurabiyeleri) götürecek olması her şeyi bozmuştu.Gerçi yanında birde portakallı turta vardı.O onu kuratıyordu bir bakıma..)) (bu aralar portakallı turta takıntısı var yakın çevremizin..sanırım 5. ve 6. turtanın sahipleride şimdiden belli oldu..sanki çekiliş kazanmışlar gibi oldu..))))
Fakat annecik bunlardanda götüreceğim diye tutturunca benim yapacak fazla bir şeyim kalmadı..Sonucu, bu akşam iş çıkışı eve gidince öğreneceğim..))Öyle tahmin ediyorum ki,birazdan Ulus'a doğru yola çıkacaklar..))Şimdiden afiyetler olsunmu demek gerek anlamadım..))Neyse,kısaca afiyetler olsun tüm o tatlı hatunlara..)))

Başarısız ama çok lezzetliydiler..)))

2259
Sizlerle orjinal görüntüsünü paylaşıyorum..Fotoğraf alıntıdır arkadaşlar..!Benim daha önce yaptıklarımda birebir aynı idiler..!..)))Sadece ben üç kenarınıda çikolataya batırırım..
6
Malzemeler (hamuru için)
* 300 gr un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 125 gr şeker
* 2 yumurta sarısı
* 125 gr oda sıcaklığında tereyağ

Üzeri için
* 100 gr şeker
* 200 gr iri kıyılmış çiğ fındık
* 100 gr tereyağ
* 2 yumurta akı + minicik tuz
* 1 paket vanilya şekeri
* kayısı reçeli veya bal
* kuvertür çikolata
5
Hazırlanışı
* Hamuru için belirtilen tüm malzemeler bir kaba koyulup elle yoğrulur.

* Hamur 30 dk buzdolabında dinlendirilir.

* Kare bir tepsinin içine (39x36x3cm)yayılır.

* Üzerine bal veya kayısı reçeli sürülür.

* Yağ,şeker,vanilya bir kaba koyulup şeker eriyene kadar bekletilir.

* Fındık eklenip iyice karıştırılıp bir taşım kaynatılıp ocaktan alınıp ılınması
için bekletilir.

* 2 Yumurta akı minicik tuzla çırpılır.Katılaşınca fındıklı karışımın için
ılınması için bekletilir.

* Bu karışım hazırlanmış hamurun üzerine eşit şekilde yayılır.

* 175 c deki ısınmış fırında 25-30 dk pişirilir.

* Ilındıktan sonra eşit karelere ayrılır.

* Her bir kare üçgen olarak kesilir.

* Üçgen dilimlerinin köşeleri veye 3 kenarı kuvertür çikolataya batırılıp donmaları
beklenir.

Ben başarısız bulduğum için, dilimleri kocaman kocaman kestim..Aslında daha minik kesileceklerdi..Bilgilerinize!!
4
HATALAR
* Kullandığım tepsi vermiş olduğum ebatlardan büyüktü.

* Yumurta akının sadece birini kırıp,diğer akı hamurunda kullanmalıydım.

* Reçel yerine marmelat veya bal kullanmalıydım.(çok kullandım ve sulu idi)

* Hamuru 10 dk sıcak fırında tutup sonra üzerine fındıklı karışımı yaymam
gerekirdi.

* Bütün bunların oluşunun nedeni,fazla koşuşturma,yorgunluk ve
en önemlisi bitmeyen şaşkın dalgınlığım..
1 2 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder