7 Nisan 2010 Çarşamba

ORMAN KEBABI
















Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet patlican
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
kızartmak için sıvıyağ
2 adet domates
tuz,pulbiber,keki
rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yapılışı
Patlicanı alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kızgın yağda hafif kızartın. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın. 1 yemek kaşığı sıvıyağda soğanları kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeklik doğranmış domatesleri katıp, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Kızarttığınız malzemeleri ve baharatları ete katıp karıştırın. Küçük güveç kaplarına karışımı paylaştırın. Üzerine 1 su bardağı suda erittiğiniz salçayı dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri kızarıncaya kadar kızgın fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder