8 Nisan 2010 Perşembe

OTLU ÇÖREK


Bora'mın doğumgünü partisinde yer alan tuzlularımızdan bir tanesi otlu kurabiye yada çörek.Siz hangi ismi tercih ederseniz. Pişerken ve yerken muhteşem kokusu olan bu çöreklerin tadı da nefis.İşte tarifi;
Malzemeler;
* 3 yumurta,
* 4 çorba kaşığı yoğurt,
* 1 çay bardağı sıvıyağ,
* 125 gr tereyağı,
* 1 /2 su bardağı tavla zarı büyüklüğünde doğranmış taze kaşar
* 1/2 su badağı ufalanmış beyaz peynir
* 1/3 demet dereotu
* 1/3 demet maydanoz
* 3 dal taze soğan
* 1 paket kabarma tozu,
* Arzuya göre tuz, pul biber,
* 2,5 su bardağı un
Hazırlanışı;
1. Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak diğerlerini çırpın. Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ince kıyın.
2.Bir kaba yoğurt, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, peynirler ve diğer tüm malzemeyi koyup karıştırın.
3.Unu da ilave ederek yoğurun. Oldukça yumuşak bir hamur olacak.
4.Hamurdan iri parçalar kopararak rastgele yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
5. Önceden 180' de ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder