8 Nisan 2010 Perşembe

PAPATYA KURABİYE
















Malzemeler
250 gr yumuşamış margarin
2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı mısır nişastası
2 yumurta
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
alabildiği kadar un
Yapılışı
Yumuşamış margarinle pudra şekerini elinizle iyice yoğurun. Yumurtalarını ekleyip biraz daha karıştırın. Mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Gerektiği kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölün yarısına kakao karıştırın. Fındık büyüklüğünde toplar yapın. Papatya şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında fazla kızarmadan pişirin.
Not: Un yaklaşık 1 veya 1,5 su bardağı kadar yeterli geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder