6 Nisan 2010 Salı

Pastane Açması

http://www.40firinekmek.com/ 'dan denediğim nefis açmalar. Tarifin detaylarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

(12 adet açma için)
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
¼ bardak sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant kuru maya veya yarım küp yaş maya (Ben yaş maya kullandım.)
1 bardak su

İçi için:
75 gram margarin, yumuşak

Üzeri için:
1 yumurta sarısı


Yapılışı:
Un, tuz, şeker ve maya geniş bir kapta karıştırılır. Oda sıcaklığındaki su ve sıvıyağ karışıma eklenip 5 dakika kadar yoğrulur. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hazırlanan hamur ağzı kapalı bir kaba alınıp 20 dakika oda sıcaklığında bekletilir. Bekletilme süresi sonunda 12 eşit parçaya ayrılır. Eller arada bir sıvıyağla yağlanıp mutfak tezgahı üzerinde tek elle yuvarlanarak düzgün bezeler yapılır. Margarin bezelerin üzerine eşit miktarda paylaştırılır. Hamur parmak uçlarıyla yassıltılıp gerekirse kenarlardan çekiştirerek tatlı tabağı (15-20 cm çapında) büyüklüğünde açılır. Hamur rulo şeklinde sarılır, uçları ters yöne çevrilerek burgu şekli verilir ve iki ucu açılmayacak şekilde birleştirilir. Hazırlanan açmalar yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Mayalanması için 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletilir. Mayalanmış açmaların üzerine yumuşak hareketlerle yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder