7 Nisan 2010 Çarşamba

Pastırmalı Biftek Sarma

Malzemeler :
8 adet biftek
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
3 adet domates
2 adet sivri biber
tuz
sıvıyağ

Yapılışı :
Bifteklerin üzerine birer adet pastırma dilimi serilir. Ortalarına birer dilim kaşar peyniri yerleştirilip rulo yapılır ve kürdanla tutturulur. Bütün biftekler bu şekilde hazırlanıp, sıvıyağda bir süre kızartılır. 2 adet domates rendelenir ve düdüklü tencereye alınarak çok az sıvıyağda sotelenir. Kızaran biftekler domateslere eklenir, bir miktar sıcak su ilave edilip, tuzu ayarlanır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Ben üzerine domates biber yerleştirip bir süre de fırında pişirdim.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder