8 Nisan 2010 Perşembe

PATATES KAVURMASI

patates
Aman bu da tarifmi şimdi, yazdığına değmez demeyin. Bu aralar en kolay tarifleri, gözümüz kapalı yaptığımız her şeyi buraya yazmamı isteyen o kadar çok okurumuz var ki anlatamam. Okurlarla beraber, aile bireyleri arasında yer alan yeni gelin olmuş , olacak kızlarımızın da benden özel istekleri bu. Yakında yağda yumurta tarifi verirsem şaşırmayın olur mu?
Patates bildiğimiz patates, soğan ve biber desen öyle, birde salça ve tuzu almışlar aralarına, olmuş patates kavurma. Bari bir parça orjinallik katayım dedim, onuda dondurma kaşığı ile servis yaparak vermeye çalıştım.
Patates kavurması çocukluğumdan beri bizim evde yapılır özellikle kahvaltılarda. Evlendikten sonra eşimin de çok sevdiğini öğrendim ama kahvaltıda değil, öğlen veya akşam öğününde.
Patates kavurmasını kahvaltılarınızda, ikindi çayı davetlerinde veya özellikle balık yemeklerinizin yanında yapabilirsiniz. Ölçüleri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İşte yapılışı;
Malzemeler;
*5-6 adet orta boy haşlanmış patates,
*1 adet büyükçe kuru soğan,
*2-3 adet sivri biber,
*1-2 çorba kaşığı salça,
*2-3 çorba kaşığı tereyağı,
*tuz, pulbiber, karabiber.
Hazırlanışı;
1.Haşlanmış patatesleri çatalla ezin veya rendeleyin.
2.Yemeklik doğradığınız soğanı, tereyağında kavurun. ( Tereyağı çabuk yanar. Yanmamasına dikkate edin )Yemeklik doğradığınız biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
3.Kavrulan soğanlara salçayı da ekleyerek biraz daha kavurun.Tuzu, karabiberi ve pulbiberi de ekledikten sonra patatesleri katıp, patates hafifçe tencereye yapışacak oluncaya kadar kavurun.
4.Sıcakken benimkiler gibi dondurma kaşığı ile servis tabağına alabilir yada bütün olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
NOT;Dilerseniz üstüne sarmısaklı yoğurt dökerekte servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder