7 Nisan 2010 Çarşamba

Patatesli Ispanaklı Köfte


Malzemeler :
750 gr. ıspanak
2 adet haşlanmış patates
200 gr.beyaz peynir
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı un
yarım çay kaşığı karabiber, tuz
Üzerine;
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Ispanaklar sirkeli suda bekletilerek bol suda yıkanır. Yaprak kısımları ayrılıp çok az suda yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ispanaklar haşlanınca suyu süzülür, soğuk suya tutulur. (Çabuk soğuması için.) Avuç içinde sıkılarak fazla suyu süzülür. İri parçalar halinde doğranır. Haşlanmış patatesler rendelenip geniş bir kaba alınır. Üzerine haşlanmış ıspanak yaprakları, ezilmiş beyaz peynir, yumurta sarısı un, tuz ve karabiber eklenir. Hamur halini alıncaya kadar iyice karıştırılır. Köfte şekli verilerek önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulanarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu üzerinde süzülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder