- 3 SU BARD SU
- 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN
- 4 AD PATLICAN
- 4 AD BİBER
- 2 AD KURU SOĞAN
- 2 AD BÜYÜKÇE DOMATES
- 2 DİŞ SARIMSAK
- TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER
- 1 ÇAY BARD KADAR SIVI YAĞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE HAMURU İÇİN UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR YOĞURUYORUZ. ÜZERİNİ KAPATIP DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. İÇ MALZEMEMİZ İÇİN BÜTÜN MALZEMELERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRUYORUZ. TAVAMIZA SIVI YAĞ KOYUP ÖNCE SOĞANI, SONRA BİBERİ, PATLICANI, SARIMSAK VE DOMATESİ SIRASIYLA EKLEYİP KAVURUYORUZ. PİŞMEYE YAKIN TUZUNU BAHARATLARINI KOYUP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. BU ARADA DİNLENEN HAMURUMUZDAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIYORUZ. YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. ÜZERLERİNE BİRER YEMEK KAŞIĞI KADAR SIVI YAĞ SÜRÜYORUZ. YARIM SAAT KADAR DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. BU ARADA İÇ MALZEMEMİZDE SOĞUYOR. HAMURUMUZU TEMİZ BİR ÇARŞAF YADA SOFRA BEZİNDE ÇEKELEYEREK AÇTIRIYORUZ. AZCIK SIVI YAĞ SERPİŞTİRİYORUZ. İÇ MALZEMEMİZDEN SERPİYORUZ. KARŞILIKLI İKİ KENARDAN TEKERLEYİP SARIP TEPSİYE KOYUYORUZ. ÜZERİNE ÇOK AZ SIVI YAĞ SÜRÜP 200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN....
NOT: AŞAĞIDAKİ RESİMDE YAPILIŞ AŞAMASI VAR. DAHA KOLAY ANLAŞILABİLECEĞİNİ UMUYORUM.
BU BÖREK İÇİN UN ÇOK ÖNEMLİ. KALİTELİ UN HERZAMAN ÇOK GÜZEL AÇILIR. UN TERCİHİNİZİ ONA GÖRE YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder