5 Nisan 2010 Pazartesi

P.D.Ç.S.E.37 BÜZGÜLÜ GÜL TATLISI


Bu tatlıyıhttp://sevincceden.blogcu.com/ arkadaşımda ki etkinliğe gönderiyorum,tarifini ninomutfakta arkadaşımda görmüştüm izninle arkadaşım:),eee gelelim tarife:)







MALZEME:)
2 adet yumurta
1 su.bar.süt
1/2 su.bar.sıvıyağ
1/2paket kabartma tozu
1 yem.kaş.sirke
1/2 çay.kaş.tuz
alabildiği kadar un
nişasta(açmak için)
150gr.tereyağ(üzeri için)
ceviz veya fındık
ŞERBET:
5 su.bar.su
4 su.bar.şeker
1 tat.kaş.limon suyu
YAPILIŞI:
Hamur yoğrulur,30 bezeye ayrılır 10 dak.dinlendirilir,her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açılır(ince açılır).Üzerine ceviz serpilir,önce üstten ve alttan ortaya doğru sonra yanlardan ortaya doğru büzülür.Katlar teker teker ortaya doğru toplanır,katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.Üzerine eritilmiş tereyağ dökülür,kabarmaması için birkaç yerine kürdan batırılıp, önceden ısıtılmış fırına verilir.Şerbet kaynatılıp soğutulur,tatlı fırından çıkınca (tatlı sıcak)şerbet tatlıların üzerine dökülür...Hem görüntüsü hemde tadı nefis bir tatlı....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder