8 Nisan 2010 Perşembe

Pekmez Soslu Labneli Muhallebi

Tarif defterimin arasına yıllar önce koyduğum bir tarif. Bir gazeteden kesip saklamışım, kime ait olduğu yazmıyor üzerinde. İçindeki malzemelere bakıp güzel olacağını düşünmüşüm ki bunca yıl defterimin arasında kalmış . Yapınca " iyi ki saklamışım" dedim...

Gereken Malzemeler:

  • Yarım litre süt
  • 4 yemek kaşığı (tepeleme) pirinç unu
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kutu ( 200 gr) labne peyniri

Pekmez sosu için:

  • 1 çay bardağı su
  • yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Süslemek için:

  • Rulo kat gofret

Yapılışı:

  • Sütü derin bir tencereye alın içine pirinç unu ve şekeri ilave edin. Pişirmeden önce iyice karıştırın ki pirinç unu ve şeker erisin, topaklanmasın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  • Göz göz olunca ocaktan alın, ılınması için bekletin.
  • Ilınan muhallebiye 1 kutu labneyi çırpma teliyle karıştırın.
  • Labneli muhallebiyi kaselere dökün.
  • Diğer tarafta pekmezi ve nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırarak kaynatın.
  • Koyulaşan pekmez sosunu muhallebinin üzerine dökün.
  • Üzerine rulokat gofret koyarak süsleyin.
  • Pekmez sosu yerine dilediğiniz, sevdiğiniz bir sosu da koyabilir, farklı şekilde süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder