6 Nisan 2010 Salı

PEYNİRLİ BÖREK VE YUMURTALI ZILBIT..

Yapılışı;
Ben 3 yufkadan yaptım..öncelikle yufkalar ortadan 2 ye kesilir,150 gr eritilmiş margarin ile 2 bardak su ve çırpılmış 1 yumurta bir kapta karıştırılır,hazırlanan karışım yufkanın üzerine sürülür.yufkaların geniş kısımlarına peynirli,maydonozlu iç konup rulo şeklinde sarılır..tepsiye kol böreği gibi döşenir..üzerine yine aynı karışımdan sürülüp fırına verilir..hafif ve kolay bir börek..afiyet olsun..


Arkadaşlar yorumlarda sormuşlar zılbıt nedir? diye...bende bildiğim kadarıyla anlatayım arkadaşlar.. Zılbıt Zonguldak,Bartın taraflarında yetişen çiçekli bir bitki.. Bende evlendikten sonra öğrendim..Değişik bir tadı ve kokusu var,farklı isimleride mevcut,oldukçada faydası olduğunu duydum.Ama herkesde sevemiyor..gerçi pişirene göre de değişiyor..........
Malzemeler;
1 kilo zılbıt
1 büyük kuru soğan
tuz ,karabiber,kırmızıbiber
2 yumurta
biraz sucuk
sıvıyağ
Yapılışı;
Zılbıt ayıklanır,yıkanır,ve ince ince doğranır.geniş bir tencerede haşlanır..ayrı bir kapta ince kıyılmış soğan sıvıyagda kavrulur,sucuk katılır,yumuşayan zılbıtlar katılır en son tuz ve baharatlar eklenir,5,6 dakika kavrulur.servid edileceği zaman yumurtaları kırılır ve karıştırılır..sıcak servis edilir.afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder