8 Nisan 2010 Perşembe

Peynirli Girit Kabağı

Ben bu yemeğe kabağın Giritli hali diyorum. Girit yemeklerinin hafifliği ile kabak ve peynirin birbiri ile harika uyumu da denilebilir. Kabağın hafif tadı ile üzerindeki tulum peynirinin bu tat ile birleşimi.....

Gereken Malzemeler
* 1 kg yeşil küçük Girit kabağı
* 3 orta boy domates
* 1 adet soğan
* 7-8 diş sarmısak
* 250 gr tulum peyniri
* yarım demet dereotu

Rendelenmiş domates, yemeklik doğranmış soğan ve sarmısaklar yağda soldurulur. Küçük Girit kabakları baş ve dip kısımları çıkarılarak iyice yıkanır ve tencereye ilave edilir. Üzerine yarım su bardağı su ilavesi ile pişirilir. Kabaklar pişince üzerine dilimlenmiş tulum peynirleri konulur 1- 2 dakika kısık ateşte peynirlerin hafifçe erimesi sağlanır.Üzerine kıyılmış dereotu serpilir...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder