1 Nisan 2010 Perşembe

Peynirli Ispanaklı Gül Böreği

Ispanağın mevsimi geçti ama hala pazar tezgahlarında görüyorum.. Kim bilir belki bu hafta sonu nefis bir ıspanaklı börek yapmak istersiniz?
malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • iç harçı için:
  • 500 gr. ıspanak
  • 2 adet pırasa
  • 1 adet soğan
  • 250 gr. peynir yada lor
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • tuz, karabiber
  • üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • çöre otu

yapılışı: Ispanakları güzel temizleyip yıkayın. Kök kısımlarını ve yapraklarını ayrı kaplara doğrayın. Pırasayı yıkayıp ince halka şeklinde doğrayın. Bir tencereye sıvıyağı koyun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ıspanağın kök kısımlarını kavurun. Doğradığınız pırasayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sebzeler yumuşayınca tuzunu ekleyip ocağı kapatın. Ispanağın yapraklarını çok az tuzla ovup ekleyin karıştırın. (Harçın sıcaklığı ile ıspanak yaprakları yumuşayacaktır.) Ufalanmış peynir ve 2 yumurtayı kırıp karıştırın. En son karabiberi ekleyip karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin ve ıspanaklı harcın 1/4 ni her yerine serpin. Yufkayı artı şeklinde dört parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kısmından rulo şeklinde sarın. Kendi etrafında tekrar döndürüp, gül böreği şeklini verin. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çöre otu serpin. 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin...

afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder